unixfreak's profile

Frequent Visitor

 • 

16 Messages

Sat, Jan 9, 2021 2:00 PM

Slow internet / poor support

For some reason in the past 6 months my download speed went from 360Mb/s to 100. Nothing has changed on my end. When I reported that to Comcast 11 days ago, they said that a tech would be in touch with me and verified the phone number. I still have not heard from anyone.

 

As an engineer in the tech field, I would never be able to ignore a client having issues like that ....  and keep my job. 

 

Responses

cplank00

Regular Visitor

 • 

7 Messages

5 m ago

I had the same issue! I filed with the BBB and BAM!!!! I get responses quick! So what happened was my purchased cable modem was not a Docsis 3.1 modem. It was outdated.  Good Luck!! Its a major corporation only looking for their monthly payments and now trying to stop streaming tv due to the caps they are putting on our accounts!!!  CORPORATE GREED!!!!

unixfreak

Frequent Visitor

 • 

16 Messages

5 m ago

My hardware is compliant ... but I seem to be capped at 100Mb. Might have a ethernet cable loose a pin on the RX/TX which would cause a 1G connection to fall down to 100Mb. Of course to get that resolved, a technical person would have to put a etherscope on it to find out where the open is. 

unixfreak

Frequent Visitor

 • 

16 Messages

2 m ago

Yesterday I finally spoke with a human and he was working to get through the dialog that those tier one guys do, and was very helpful. He wasn't asking silly questions like " what color is the cable coming out of your modem." Sorry ... that was from a Vontage tech years ago.  Just to close this out, I was able to get this resolved.  There was a setting in my EdgeMax router that was cutting my speed way down.  Oh ... and btw - we were disconnected and I never heard from Comcast again. 

Official Employee

 • 

207 Messages

Hi, @unixfreak. Thanks for using our forums page and for your time spent reaching out. I am sorry to learn of this experience and that you never received that call. I am very glad to hear that you were provided with a solution to the slow internet service issue. We are very grateful for your long-time loyalty and business. Please feel free to reach out if you have any additional questions or concerns. We are here to serve you at any time for your convenience.

unixfreak

Frequent Visitor

 • 

16 Messages

Thank you. Let me be clear that Comcast didn't offer a solution, we were disconnected and I never heard back from them. If this helps someone, the steps that I took was I connected a laptop directly to the modem, reset the modem, performed a speed test (by passing my network), and speeds were high, like 300Mb. I then plugged my laptop directly to my router, bypassing my switch, and it was only around 100Mb.  I knew then that there was something throttling me down on my EdgeMax switch.  There was a setting called traffic-control that I deleted. 

New to the Community?

Start Here